Започва основният ремонт на тунела към "Люлин" 21 юли, 2022

Започва основният ремонт на тунела към
social Снимка: БГНЕС

От днес в София започва основният ремонт на тунела към жилищния комплекс "Люлин", който трябва да продължи до февруари догодина.

От 21 юли до 20 октомври, включително, се променят маршрутите на част от градския транспорт. Маршрутът на трамвайна линия № 8 се скъсява от Съдебна палата до ж.к. „Западен парк“ - крайната станция на трамвайна линия № 10. Разкрива се временен автобус с № 8ТМ с маршрут от ж.к. „Люлин“ 5 до ж.к. „Западен парк.

Маршрутът на автобусна линия № 56 се скъсява от село Мало Бучино до ж.к. „Западен парк“ - крайната станция на автобусни линии № 72 и 77. Автобус 56 ще спира на ухото на трамвай Номер 10 на бул. „Ал. Стамболийски“.

За шофьорите движението през тунела ще е затруднено, но няма да бъде спирано от днес. А от 24 юли до 20 октомври, включително, се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на тунела по бул. „Царица Йоана“ в посока Център. Движението ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на тунела по булеварда - посока ж.к. „Люлин“.

Основният алтернативен маршрут е по бул. "Сливница".

В събота започва и ремонтът на паважните настилки по централните ул. "Московска" и бул. "Цар Освободител". Заради ремонта през август бул. "Цар Освободител" ще бъде затворен в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "15-ти ноември".

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация