Внимавайте с мандарините по празниците 07 декември, 2020

Внимавайте с мандарините по празниците
social Снимка: pxhere.com

Руски диетолози твърдят, че преяждането с мандарини по Коледа е вредно за здравето, въпреки че са полезни за човека. Плодът е много популярен през есента и зимата, особено около коледните празници.

Мандарините съдържат големи количества фруктоза, благодарение на която са лидери по съдържанието на прости въглехидрати, които се усвояват бързо от организма.

В същото време въпросните цитрусови плодове оказват положително въздействие върху нервната система, благодарение на аромата си и подобряват настроението.

Все пак трябва да бъдем внимателни при консумацията на мандарини, съветва диетологът Олга Григорян. За телевизия РТ, тя обяви, че прекалената консумация на мандарини може да бъде опасна за хората с алергии, страдащите от затлъстяване, диабет или със стомашно-чревни заболявания.

Хората с наднормено тегло трябва да консумират не повече от два плода на ден, като същото ограничение важи и за децата. При хора с алергии цитрусовите плодове може да предизвикат обриви, алергична хрема или задух, а тези със стомашни проблеми са застрашени от обостряне на заболяването. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация