Влизат в сила по-строгите противоепидемични мерки 22 март, 2021

Влизат в сила по-строгите противоепидемични мерки
social Снимка: pixabay.com

От днес до края на месеца в цялата страна влизат по-строги ограничители мерки, за да се спре разпространението на коронавируса.

Затварят се детските ясли и градини, училищата и универститетите, с изключение на практически упражнения по клинични дисциплини.

Няма да работят заведенията, фитнесите, моловете, търговските обекти над 300 кв. м, с изключение на хранителните супермаркети. Преустановява се провеждането на всички културни, развлекателни и туристически мероприятия. Частните тържества като сватби, кръщенета и др., ще са до 15 души.

На всички пазари и тържища се създава организация за еднопосочно движение, като работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска.

В София отворени остават две детски градини за деца на медици на първа линия - 117-та детска градина "Надежда" в район "Младост" и 124-та "Бърборино" в район "Красно село."

Затворените бизнеси ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа от държавата. Вече е разработена платформата, през която да се подават заявления за подкрепа от НАП. Остава в сила и финансовата подкрепа за родители, които са в неплатен отпуск.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация