Вдигат цената на билетчето в Търговище 28 април, 2022

Вдигат цената на билетчето в Търговище
social Снимка: БГНЕС

Цените на билетите за обществения транспорт в град Търговище ще се повишат с 25% (между 5 и 10 стотинки) от 1 май 2022 г. Същото процентно увеличение ще има и в цените на билетите за междуселищните линии, като там поскъпването ще е между 30 и 45 стотинки.

Цената на билета от 1 стотинка по линия № 11, която в събота и неделя се движи от квартал „Запад“ 3 до Гробищния парк, ще се запази.

Повишението е по настояване на превозвачите, които изпълняват обществения превоз по силата на обществена поръчка, проведена през 2019 г.

Увеличението е пресметнато на база методическите указания на Агенцията по обществени поръчки за индексирането на цените в условията на инфлация.

В писма до кмета на Търговище д-р Дарин Димитров транспортните фирми заявяват, че увеличението на литър гориво спрямо края на 2021 г. е именно 25%, каквото и повишение на цените предлагат.

Отчита се и поскъпването на всички консумативи – масла, антифриз, смазочни материали, гуми, резервни части и други.

Към момента цените на билетите за линиите на територията на града са 30 стотинки. Изключение прави линия №3, билетът за която е 40 стотинки.

Превозът между населените места в общината към днешна дата струва между 1,20 лв. и 1,80 лв., а билетът до Варна е на цена от 6 лв.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация