Условията за зимни спортове в планината са много добри 04 Февруари, 2022

Условията за зимни спортове в планината са много добри
social Снимка: Ема Паунова

Сериозен интерес тази зима има към вечерното каране на писта „Витошко лале“, което се провежда ежедневно от 18:30 до 22:00 часа и предлага отлични условия за ски.

Цената на картата за нощното каране е 40 лева за възрастен, 30 лева за ученици, студенти и пенсионери и само 5 лева за децата до 12 години. Желаещите да карат трябва да стигнат до начална станция на лифт Лале 1, където има безплатен паркинг за всички посетители.

Прогнозата за края на седмицата е за слънчево и тихо време, чудесно за зимни спортове и разходки в планината. За всички пешеходци, ежедневно работи кабинковия лифт от Симеоново, за който се предлагат специални семейни билети, а шейните и домашните любимци са „добре дошли“ и не се таксуват допълнително.

За втора поредна година на Витоша работи специална зона за шейни, която бе обособена съвместно с фондация София Европейска столица, ползва се безплатно и ежеседмично се провеждат различни събития с анимация за най-малките. Зоната се намира на около 250 м. от хижа Алеко, пътеката е добре маркирана и много приятна за разходка.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация