Tази вечер ще се проведе 38-то издание на "Бургас и морето" 31 юли, 2021

Tази вечер ще се проведе 38-то издание на
social Снимка: Община Бургас

В Бургас тази вечер ще се проведе 38-то издание на Националния песенен конкурс "Бургас и морето". Петнайсет са песните финалисти, които ще участват във фестивала. Селектирани са от комисия сред общо 60. Конкурсът ще започне от 20.30 часа. Песните финалисти ще прозвучат на живо на сцената на Летния театър.

Сред тях са ”Да те обичам” на Дивна Станчева, "В някой друг живот" на Мариана Попова и Веселин Плачков, "Всичко е море" на Вили Русева и др. Рецитал по време на песенния конкурс ще изнесе дуетът братя Аргирови. Те ще бъдат и част от журито, което заедно с гласовете на публиката ще определи песните победители. 

Зрителите в Летния театър ще имат възможността да гласуват за песента, която харесват най-много и да изберат тази, която да спечели наградата на публиката. Оценките на журито в залата, ще определят носителите на първа, втора и трета награда за песен в конкурса.

За първи път фестивалът ще има и втора, специална вечер, на 1 август, по време на която Стефан Диомов ще изнесе концерт-спектакъл в памет на Ваня Костова. 

Хороскоп Виж всички

Нотификация