Тази вечер ще се проведе традиционният концерт "Българската Коледа" 25 декември, 2023

Тази вечер ще се проведе традиционният концерт

Българската Коледа

Снимка: БГНЕС

Тази вечер ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа" под патронажа на президента Румен Радев. Инициативата се провежда за 21-ва поредна година. Това издание е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и е в подкрепа на детската хирургия. Концертът започва в 20:00 часа в Народния театър "Иван Вазов".

Изявени български музикални изпълнители ще подкрепят с участието си в концерта благотворителната инициатива в помощ на децата в нужда. На сцената на Народния театър "Иван Вазов" ще излязат Илиан Божков, Миро, Кристина Дончева, Вокална група "Бон-Бон", Люси Дяковска, Тома Здравков, Христина Нейкова, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Сергей Вардеварян, "Юпитер 7", Мария Стефанова, Георги Костадинов, Владо Димов, "ЛаТиДа", квартет "Дестини", Дони и Нети, Ненчо Балабанов и Християна Лоизу, Веселин Маринов, Никола Тодоров, Симеон Владов, Стефан Илчев, Ана Мария и Злати Петров.

Зрителите на празничния концерт могат да подкрепят каузата с изпращане на благотворителен SMS на номер 1117. Информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, включително и по време на концерта, са посочени на интернет страницата на благотворителната инициатива.

Държавният глава обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива на 27 ноември в Бургас.

Двадесетото издание на инициативата през 2023 година беше в подкрепа на децата с редки генетични заболявания и разполагаше с бюджет от 3 милиона и 530 хиляди лева. 586 деца получиха помощ за диагностика и лечение, скъпоструващи медикаменти и последваща рехабилитация. "Българската Коледа" осигури високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на 26 болници в страната.  

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация