Продължават даренията за борба с COVID-19. Делян Пеевски дари на "Пирогов", "ВМА" и на лабораторията в Плевен 23 април, 2020

Продължават даренията за борба с COVID-19. Делян Пеевски дари на
social Снимка: ВМА

Продължават многобройните дарения за борбата срещу COVID-19 у нас. Само за няколко седмици медици помогнаха за създаването на чисто новата лаборатория за PCR тестове в „Пирогов“Шефът на болницата Асен Балтов пък огласи, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е направил поредно дарение - нов скъп и високотехнологичен апарат, който отчита с абсолютна точност пробите, при това в реално време. С новия апарат и броя на екипа, всеки ден от лабораторията излизат десетки резултати. А новият апарат е дарен преди часове. „Буквално вчера получихме едно щедро дарение от Делян Пеевски. Това е апаратура, която ще ни помогне да увеличим своя капацитет и да изследваме повече пациенти. Имахме нужда и той се отзова мигновено“, коментира проф. Асен Балтов, директор на „Пирогов“, предава Нова Телевизия.

Депутатът Делян Пеевски не престава да помага на различни лечебни заведения и за пореден помага на Военномедицинска академия, съобщава Dariknews.bg. Той предостави два нови респиратора за ВМА на стойност 68 000 лева. 

Голямо дарение направи Българската минно-геоложка камара. Организацията е предоставила безвъзмездно над 2 милиона лева до този момент в кризисната ситуация. От сумата 530 хиляди са отделени за доставки на медицински стоки от Китай. 1 500 000 лева са за покриване на различни нужди на болниците в цялата страна.

PAYSAFE дариха 36 000 лева за лекарите, които се борят с COVID-19.

Близо 141 000 лeва дариха фирми и граждани на болница „Св. Екатерина. От тях 30 500 лв. са дарени от "Зора" - "Ем ЕМ Ес", фирма "Джи Си АР" са дали 30 000 лева, "Арсенал" – 20 хиляди, както и ELLATZITE-MED AD още 20 000 лева.

Народният представител от ДПС Делян Пеевски дари защитни облекла и маски от най-висок клас и на лабораторията в Плевен. Дарението беше предоставено от зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов, депутата от движението Велислава Кръстева, която е народен представител от избирателния район на Плевен и кмета на община Белица Радослав Ревански, който е координатор на дарителската кампания на Делян Пеевски, пише Пирин инфо.

Те бяха в Плевен и лично предоставиха на ръководството на Университетската болница дарението, пише Пирин инфо.“Изключително навреме и на място е дарението. Ще ни помогне много в този труден момент за цялата област Плевен. Преди около месец получихме и финансова помощ от г-н Пеевски, за което му благодаря от свое и от името на всички медицински лица”  сподели директорът на болницата д-р Луканов.

”Всичко правим заради хората. Да вземаме най-адвкватните мерки и да подсигуряваме с необходимите средства медицинските лица. В тази трудна обстановка помагаме чрез здравните заведения -болници, спешни центрове, лаборатории.” С това послание ни изпрати г-н Пеевски днес в Плевен", заяви и Радослав Ревански.

Даренията на Делян Пееевски вече надхвърлят 4 млн.лв само за България. Преди ден той дари и над 120 000 лв за Северна Македония.

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация