Посрещат July Morning на различни места в страната 30 юни, 2021

Посрещат July Morning на различни места в страната
social Снимка: pxhere.com

На 30 юни срещу 1 юли много хора се събират по Черноморието, за да посрещнат заедно изгрева на слънцето. Символичният жест е като посрещането на едно ново начало и едно по-добро бъдеще за участниците.

Тази година шест групи ще участват в концерта за July Morning в Бургас, като „Остава" ще са хедлайнерите. Общината и приятели ще организират събитието на обичайното място – на централния плаж, на сцена в непосредствена близост до Моста. Музикалната програма ще започне от 20.00 часа и ще продължи до 3.00 часа след полунощ. Както всеки път, събитието ще е обезпечено със спасители, медицинско лице, охрана и дървен материал, с който отделните приятелски компании да си запалят свой огън, около който да се съберат.

В Свети Влас ще посрещнат първите лъчи на юлското слънце със седемчасов музикален концерт, огнено и светлинно шоу и с участието на "Сигнал" и "Фанданго".

С рок фест "Юлско утро над потопената църква - традицията продължава" ще посрещнат July Morning край Потопената църква в язовир "Жребчево". Празникът ще започне от 19 часа, ще участват рок групи, гайдарски състав, ще има огнено шоу. Присъстващите ще посрещнат изгрева с "Нека бъде светлина" заедно с Васко и "Подуене блус бенд".

Освен на морския бряг, Джулай морнинг ще има и на връх Шипка. За пета поредна година на връх Свети Никола, ще се проведе приятелска среща на фотографите (и не само) от двете страни на Балкана.

Името Джулай се свързва с известната песен на рокгрупата "Юрая Хийп" от 1971 г. "July Morning". Празничното посрещане на изгрева на 1 юли възниква във Варна през 1980 г., а по-късно се премества във Варвара.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация