Поредна акция на Пътна полиция в страната 15 януари, 2021

Поредна акция на Пътна полиция в страната
social Снимка: МВР

От днес до 20 януари у нас ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

Операцията е планирана на база анализ на пътнотранспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват.

Затова усилията на полицейските екипи ще бъдат насочени точно към тях, заяви на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ -  ГДНП.

Проверяващите ще следят основно за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

В големите градове също ще има засилено полицейско присъствие, но акцентът там ще е върху уязвимите участници в движението по пътищата.

Статистиката сочи, че от началото на годината са възникнали 54 пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци и това налага да се работи в тази посока, допълни още Близнаков.

Той подчерта, че идните дни полицейските екипи ще продължат да работят усилено, за да подпомагат движението заради влошената метеорологична обстановка.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация