От „Пътна полиция“ с мерки заради очакваното лошо време 07 януари, 2021

От „Пътна полиция“ с мерки заради очакваното лошо време
social Снимка: pixabay.com

Днес над страната ще преобладава облачно време и на места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще умерен в Дунавската равнина – временно и силен. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°, на места в Източна България до 14°-15°. През нощта от юг валежите ще се активизират.

През следващите дни валежите ще продължат, като в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг. Температурите ще се понижават и в неделя максималните ще са между 2° и 7°.

Заради очаквано застудяване в следващите дни, от „Пътна полиция“ отправят предупреждения към шофьорите да бъдат внимателни.

Екипи на МВР ще има по пътищата в цялата страна. Те ще предупреждават шофьорите, ако на места движението е затруднено и ще следят за нарушители. Ще се контролира с приоритет за превишена скорост, рискови манерви и неспазване на дистанция. Ще има и допълнителни екипи на МВР на разположение, които да отработват само катастрофи, за да не се получава забавяне и да се образуват задръствания.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация