„Коледно веселие“ за малки и големи в Ямбол 18 декември, 2021

„Коледно веселие“ за малки и големи в Ямбол
social Снимка: pxhere.com

Община Ямбол, културните институти и читалищата подготвиха коледни събития – концерти, театрални представления, изложба, съобразени с условията, в които живеем.

Изкуството прави ежедневието ни по-красиво, особено в навечерието на коледните и новогодишни празници, обявиха Общината.

На 18 и 19 декември, събота и неделя, Държавен куклен театър „Георги Митев-Жоро“– Ямбол ще зарадва малки и големи деца с „Коледно веселие“ от Ангел Попов – спектакъл за празнични чудеса и за даровете на Дядо Коледа. И в двата почивни дни представленията започват в 11.00 часа.

От 17.30 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще се състои коледен концерт на Дамски хор „Проф. Георги Димитров“ с диригент Весела Пастърмаджиева, в който ще участва и квартет „Дианополис“. Солист ще бъде Теодора Лавдинова – Димова, съпровод на орган и пиано - Радосвета Хъркова. В музикалната програма ще бъдат включени коледни песни от Европа - Adeste Fideles, Ave Maria, Tomorrow Shall Be My Dancing Day, както и Missa brevis от Лео Делиб за женски хор, солист, струнен квартет и орган.

Всички събития се посещават от публика със „зелен сертификат“ и се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация