Залесяват Лесопарк „Боровец“ в Ямбол 02 декември, 2020

Залесяват Лесопарк „Боровец“ в Ямбол
social Снимка: Община Ямбол

Днес започна залесителната акция в подножието на Лесопарк „Боровец“, която ще продължи и утре, 3 декември, четвъртък.

Територията на лесопарка е със статут на гора и поради тази причина ще бъдат използвани млади двугодишни фиданки, съобразно разпоредбите на Наредба №2 за условията и реда за залесяване на горските територии. Осигурени са 1500 иглолистни фиданки черен бор и хималайски кедър.

Използването на двугодишни дръвчета за това залесяване е желателно поради по-голямата прихващаемост на видовете в тези условия.

При засаждането на всяко дръвче, отворът, в който се поставя дръвчето, се допълва със специален гел, който задържа влагата в корените на растението и това допринася за по-голяма прихващаемост на дръвчетата. 

Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ подготви предварително терена и всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.

Желанието на Община Ямбол беше да проведе тази инициатива заедно с гражданите на Ямбол, но поради въведените противоепидимчни мерки служители на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ и на други общински предприятия ще осъществят залесяването.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация