„Дунавски вълни“ превръща Видин във фестивална сцена за 10-ти път 26 юли, 2021

„Дунавски вълни“ превръща Видин във фестивална сцена за 10-ти път
social Снимка: Община Видин

 

С концерта "Дунавски валс" на местната симфониета във Видин започва 10-тото издание на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни".

Фестивалната програма ще бъде открита от 19 часа тази вечер на сцената на летния театър в крепостта "Баба Вида", а изявите ще продължат през цялата седмица.

В нея са включени арт работилници и ателиета за деца, театрални представления, изложби, тематични вечери и много други прояви.

Ще гостуват актьори от драматичен театър - Монтана, Stand Up Comedy Show на Ники Станоев, моноспектакълът "Живак" на Димитър Живков, ще пеят и популярните сред видинската публика Ива и Велислава Костадинови.

Градският духов оркестър на Видин ще изнесе концерт под наслов "Музиката на 80-те и 90-те", предвидено е и българско огнено шоу на сцената на Художествена галерия „Н. Петров“.

На финала на 10-тото фестивално издание ще бъдат показани живите човешки съкровища на региона във фолклорна вечер с участието на самодейни състави и Антимовската духова музика.

Фестивалните събития ще се провеждат на избрани знакови места във Видин - в средновековната крепост "Баба Вида", в крайдунавския парк, на сцената при художествената галерия "Никола Петров" и в пространството на БиблиоПощата.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация