Дамяница посреща за 10-ти път Фестивала на доброто 14 август, 2023

Дамяница посреща за 10-ти път Фестивала на доброто
Снимка: Фейсбук/Фестивал НА Доброто -с.Дамяница - Валентина Харизанова

“Фестивал на доброто” ще събере жители и гости на санданското село Дамяница за десета поредна година в навечерието на празника Голяма Богородица

Празникът е посветен на добрите дела и добрите думи, разказа за БТА Марина Стоянова от организаторите.

Всяка година той е обвързан с някаква благотворителна кауза за хора в района.

Всичко е започнало преди 10 години с желанието на организаторите да възродят българските традиции, хората да празнуват заедно и да бъдат сплотени. Избрали са името „Фестивал на доброто“, защото чрез него искат да покажат, че хората трябва да бъдат добри. Всяка година програмата започва с песента „Да протегнем на някого ръка“ и в нея са включени много цитати за добротата.

По случай годишнината на фестивала е подготвен сборник, в който е описана историята му от самото създаване до днес. 

Програмата ще започне в 20:00 часа и ще бъде в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Дамяница. Тази година участниците в програмата са над 100. Това са деца от Дамяница,  от вокална група „Звънче“, Денс клуб „Кристал“ към Народно читалище (НЧ) „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич и детски танцов състав „Звездица“ към НЧ „Отец Паисий -1919“ в Сандански. 

Гост - изпълнител на юбилейното 10-то издание на “Фестивала на доброто” ще бъде любимата фолклорна певица - Гуна Иванова. 

 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация