Лия се завърна на голямата сцена със сантиментален и вълнуващ концерт 17 юни, 2024

Лия се завърна на голямата сцена със сантиментален и вълнуващ концерт
Снимка: Ангел Петков

Лия направи своеобразно завръщане на голямата сцена със сантиментален и вълнуващ концерт  в НДК, представяйки два албума само с авторски композиции. Водещ на събитието, което бе разделено на две части, беше Драго Драганов. В първата част Лия изпълни нежните и чувствени балади от албума „Това остава“ на живо с бенда на Васил Чергов - V-Band, a за фолклорната част с албума „Българка“ към нея на сцената се присъединиха и танцьорите от ансамбъл „Чинари“. 

Сред специалните гости на Лия бяха Тони Димитрова, Васил Найденов, Катя и Здравко от дует Ритон, Емилия, Джина Стоева, Рени, Цветелина, Дарко и DJ Теди Джорджо. 

Снимка: Ангел Петков

Снимка: Ангел Петков

Няколко от песните, които Лия изпълни, са посветени на нейните любими хора. „Сини очи е за съпруга й Георги, „Дар от Бога“ - за дъщеря й, а „Песен за мама и татко“ е направена по случай 60-годишнината от сватбата на родителите й. Не по-малко вълнуващ момент за цялото семейство беше качването на сцената на дъщерята на певицата, която носи нейното име. 17-годишната Лия Вълканова учи в Частна професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ и за първи път пя с бенд, като беше избрала да изпълни песен на Кристина Агилера, а представянето й определено даде заявка, че тя ще продължи пътя на майка си и би могла дори да задмине нейните успехи. 

Снимка: Ангел Петков

Събитието напълни Зала 2 на НДК, като освен колеги на Лия, събра роднини, приятели, всички автори на песните, на които Лия обърна специално внимание, и почитатели на обичаната изпълнителка. Голяма група пристигна специално от родното й село Чучулигово. От там е и чичо й Ангел, на 93 г., който още преди месеци, когато разбрал за концерта, потвърдил, че ще присъства. И наистина дойде – с голям букет цветя. 

Още любопитни новини слушай в ефира на радио Веселина - най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация