Лия с първи самостоятелен концерт след 20-годишна пауза 20 май, 2024

Лия с първи самостоятелен концерт след 20-годишна пауза
Снимка: Радио Веселина

Едно от емблематичните имена на българската музика – Лия, се завръща на голямата сцена с концерт-промоция на цели два албума. 
Обичаната изпълнителка, която се скри от светлините на прожекторите и се отдаде на семейството и отглеждането на дъщеря си за дълъг период от време, почти 20-години, никога не е спирала да се вълнува от музиката, просто я бе оставила на малко по-заден план. С течение на времето и стиловите й предпочитания леко са се променили , като за едно нещо е категорична – да пее само авторска музика, защото смята, че имаме изключително талантливи композитори и текстописци.

"Песните и за двата албума съм събирала месеци наред и записах тези, които ми се сториха най-близки до сърцето. Много от тях имат лични истории, посветени са на най-скъпите ми хора или на емоции, излезли от душата ми", разкрива Лия. 

Албумът „Това остава“ Лия пусна на пазара в последните дни на 2021 г., но заради пандемията от Covid-19 не успя да презентира както й се искаше. Той съдържа по-шлагерни, предимно баладични композиции и от него, благодарение на социалните мрежи и платформите за видеосподеляне, се откроиха песни като „Плащам си“, „Сини очи“, „Лятна история“, Аз и ти“, „Отлитат птиците“

Вторият албум, който изпълнителката ще представи на концерта, е съвсем нов и е фолклорен – с авторски македонски песни. Лия е родом от македонския край и това е музиката на нейното детство, на нейното семейство и на нейните корени. През 2002 г. тя печели първа награда на фестивала „Пирин фолк“ с песента „Илинден“, а през 2018 г. – наградана фестивала „Охридски трубадури в Северна Македония с песента „Откако те нема“. Пилотната песен от новия албум „Българка“ певица пусна за 8 март тази година и също се харесва много. 

Какво още е подготвила за концерта си и ще изпее ли някои от най-големите си хитове от пика на кариерата й, като „Дяволски чаровник“Обич за двама“ и „Утро след любовна нощ“ Лия засега не издава. Но споделя: 

"Много се вълнувам за това събитие, защото не съм се срещала лице в лице с моята публика от много години, но през цялото това време съм усещала любовта на хората към мен – дали някой ще ме спре случайно на улицата, в мола, дори някъде в чужбина, или ще ми напише във фейсбук, добрите думи от хора, които са били мои почитатели, винаги са ме намирали. Сега дойде моментът аз да им се отблагодаря и да им подаря нещо красиво“. 

Концерт-промоцията на Лия е на 16 юни в Зала 2 на НДК. 
Билетите са в продажба на касите на НДК и Изипей/в цялата страна/, както и онлайн на epaygo.bg

Радио Веселина и Лия ти дават възможност да спечелиш двоен билет за концерта, ако се включиш във ФБ играта ни тук

Медиен партньор на събитието е Радио Веселина!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация