Добри новини от Кърджали и Момчилград 21 март, 2024

Добри новини от Кърджали и Момчилград
Снимка: Община Кърджали

Планетариум, възпроизвеждащ картина и звук по съвременна технология, бе открит в Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали. Придобивката е част от проект на Министерството на образованието и науката - за достъп до съвременна образователна среда, съфинансиран от община Кърджали. 

Съвременната аудиовизуална система включва 7-метров купол, изграден в една от залите на астрономическата обсверватория, без да се нарушава целостта на сградата. Тя ще служи за нагледна образователна дейност без значение от метеорологичните условия.

С фестивал на храни под надслов „Вкусът на традициите“ в Момчилград ще бъде открит напълно обновеният градски пазар. Предвидено е това да стане на  9 април. Във фестивала ще се включат производители на месни и млечни продукти,  на мед, земеделска продукция, печива. Целта е да бъдат представени и популяризирани малки семейни ферми и предприятия от общината и района.

Самият фестивал ще бъде завършек на дейностите по обновения пазар, който ще разполага с търговски маси, павилиони за храна, маси с пейки, тоалетна, осветление, детска площадка. Обновяването се изпълнява по спечелен проект на стойност 200 хиляди евро, средства от Норвежката програма.

За още любопитни новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация