Слънчево начало на седмицата, но валежи и понижение на температурите 03 март, 2024

Слънчево начало на седмицата, но валежи и понижение на температурите
Снимка: pixabay.com

В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време, но на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня вятърът от югоизток ще се усили. В Източна България видимостта ще се подобри и ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд.

През следващите дни ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще проникне относително студен въздух. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

Във вторник има повишена вероятност на места валежите да са значителни по количество, а в сряда и четвъртък ще са по-слаби и на по-малко места. В планините над 1500-1600 m ще вали сняг.

В петък вятърът за кратко ще се обърне от северозапад и ще проникне още една порция сравнително по-студен въздух. Облачността ще остане по-често значителна, на места със слаби валежи от дъжд, над около 1300 m - от сняг.

През нощта срещу събота облачността от запад на изток ще намалее до изясняване и в събота сутринта ще бъде предимно слънчево, но сравнително по-студено. На отделни места в низините ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня отново ще се заоблачи, почти без валежи.

В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Дневните температури ще се повишат.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация