От -5 до 25 градуса през март 28 Февруари, 2024

От -5 до 25 градуса през март
Снимка: unsplash.com

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) март ще бъде по-топъл от обичайното. Очакват ни минимални температури между -5°C и 0°C и максимални между 20°C и 25°C.

През първите дни от месеца температурите ще са по-високи от нормалните. Ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд на места, главно в западната половина на страната. В планините над 1800-2000 м е възможно да вали сняг. В източните райони ще има мъгли или ниска слоеста облачност. Там дневните температури ще останат най-ниски.

Около 3-4 март се очакват по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Към средата на първото десетдневие ще има значителна облачност и валежи от дъжд на повече места в страната. Температурите ще се понижат и ще се доближат до климатичните норми. Повишава се вероятността за валежи от сняг в ниските планински райони и на места в Северна България.

До края на първото десетдневие ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от дъжд.

През второто десетдневие се очаква температурите да бъдат по-високи от обичайните. Относително по-малка вероятност за валежи и периоди с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в началото и в края на десетдневието, а около средата му вероятността за валежи е голяма.

Третото десетдневие се очаква да започне с повече слънчеви часове в по-голямата част от страната. Около средата и до края на периода изгледите са за предимно облачно време, чести валежи от дъжд и температури около и по-високи от обичайните за края на март.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!

Хороскоп Виж всички

Нотификация