В сряда и четвъртък - валежи и застудяване 04 декември, 2023

В сряда и четвъртък - валежи и застудяване
Снимка: unsplash.com

Времето в България през следващите два дни ще бъде облачно с валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 метра - от сняг.

В сряда вероятността за валежи е по-голяма в Северна България и планините. В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд.

В четвъртък, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат и в много райони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Има повишена вероятност за значителни количества.

В петък валежите ще отслабват и спират, най-късно в Югоизточна България. Там със северен вятър температурите ще се понижат, в равнинната част ще вали дъжд и сняг, в Странджа - сняг.

През почивните дни и в началото на следващата седмица вероятността за валежи е по-малка, но в неделя отново временно се повишава. Облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще отслабне. Ще бъде от изток-югоизток, по-добре изразен в Източна България.

Ще се затопля, но сутрешните температури ще остават ниски - в повечето райони отрицателни или близки до 0°. Дневните ще са най-често между 2° и 7°, малко по-високи в понеделник.

Хороскоп Виж всички

Нотификация