Идват студ, вятър и валежи 15 ноември, 2023

Идват студ, вятър и валежи
Снимка: pixabay

В петък сутринта ще е почти тихо, с минимални температури между 0° и 5°, на места в низините видимостта ще е намалена. От запад облачността ще се увеличава, а по-късно след обяд ще започнат валежи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, към вечерта в източната половина от страната ще се усили.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна, на места в югоизточната половина от страната ще са значителни. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижават.

В събота ще бъде ветровито и предимно облачно. На места, главно в Източна България и планините, все още ще има и валежи, но вече слаби. Температурите ще са почти без дневен ход.

През нощта срещу неделя в източната половина от страната вятърът ще стане северен, а валежите ще се усилят, в североизточните райони ще са значителни; с продължаващото застудяване, дъждът ще премине в сняг.

В неделя ще остане ветровито, ще бъде и студено. Валежите ще отслабнат и в по-голямата част от страната ще спрат; от северозапад и облачността ще се разкъса и до края на деня ще намалее.

В началото на следващата седмица вятърът ще отслабне и ще се смени със запад-югозападен, впоследствие - с юг-югозападен; ще се затопля. Ще има променлива облачност, в понеделник над много райони намаляваща и до слънчево. Във вторник в северозападните райони, а в сряда на места из страната, са възможни превалявания от дъжд.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация