Предстои Sofia Game Night 2023 на 4 ноември 28 октомври, 2023

Предстои Sofia Game Night 2023 на 4 ноември

Game Night

Снимка: Press

Рекорден брой събития във фестивала Sofia Game Night 2023 на 4 ноември. Над 75 събития в повече от 50 локации и 9 града ще бъдат част от новото издание на градския фестивал, посветен на игрите в цялото им разнообразие. Незабравимото преживяване този път ще обхване София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Перник, Враца, Сливен и Велико Търново. Списъкът с над 50 локации за пореден път включва не само традиционно посветени на игрите места, но също така музеи, читалища, младежки клубове и кина. По този начин, Нощта на игрите се стреми да обхване всички аспекти на интерактивните забавления – от разработката на игри като професионален път и индустрия със значителна икономическа стойност, през изследването на това младо изкуство в множеството му проявления, до разнообразните начини да споделим удоволствието, което игрите ни носят.

„Фестивалът разглежда и връзката на игрите с образованието, като включва богата STEM програма за деца и събития насочени към създаването на игри, което често е не по-малко вълнуващо от самото играене“, споделя Хелиана Велинова, организатор на Sofia Game Night.

По традиция, Sofia Game Night ще има и филмова програма. За пета поредна година, „Кинематограф“ се включва във фестивала, за да преплете киното с играта и великите истории от живота. 

Виртуалната реалност отново ще бъде във фокуса на геймърския фестивал. Участниците ще имат възможност да се докоснат до най-новите VR технологии в две стаи – Avatar VR и VRooms – и да се потопят в преживяването „Нашата планета във виртуална реалност“ във Френският институт в България.

В програмата са включени още куизове, театрални работилници, LARP, градски приключения, виртуални ескейп стаи, турнири по настолни игри, като „Карти срещу българщината“, лекции и дискусии, LAN партита, ретро гейминг, магическо представление, stand-up шоу и още много и разнообразни събития, които ще откриете на www.sofiagamenight.com.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация