Показват безплатно "Петя на моята Петя" в малки населени места 06 октомври, 2023

Показват безплатно
Снимка: unsplash.com

През октомври 2023 г. стартира втората част на мащабната кампания "Поезия и кино". Инициативата дава възможност на учители и ученици от български училища в малки населени места, в които няма киносалони, да се насладят на филма "Петя на моята Петя" напълно безплатно и да се докоснат до магията на ярката звезда на българската поезия - Петя Дубарова.

Филмът и екипът му ще посетят още 30 училища в Северозападна България и Софийска област, за да запознаят учениците с поезията и живота на Петя Дубарова. Първите прожекции ще се проведат в Крупник, Сопот, Клисура, Дупница, Земен и Брезник.

През първата половина от кампанията "Поезия и кино" са осъществени общо 35 прожекции. Организаторите на пътуващото кино осигуряват цялостното техническо оборудване, превръщайки класните стаи в емоционално пространство, което завладява, изумява и събужда любопитство сред учениците, които тепърва имат досег до творчеството на голямата Петя Дубарова.

Освен да гледат филма, децата имат възможността да се срещнат и да разговарят с актьорите от филма Александра Костова, Алена Вергова, Мартин Методиев, Албена Павлова, Емил Марков, както и с режисьора Александър Косев, сценариста Валентина Ангелова и продуцента Николай Урумов.

Хороскоп Виж всички

Нотификация