София с нови трамвайни линии 07 май, 2024

София с нови трамвайни линии
Снимка: ЦГМ

Редица значителни подобрения в градския транспорт на София влизат в сила от днес, 7 май. Те ще осигурят по-голям комфорт, по-кратки интервали и по-добра свързаност за жителите на столицата.

  • Нова трамвайна линия 15: Открива се нова трамвайна линия 15, която ще свързва квартал "Бъкстон" с "Хладилника". Тя ще облекчи две от най-натоварените линии – 5 и 10, и ще възстанови липсващата директна връзка между бул. "Цар Борис III", ул. "Граф Игнатиев" и кв. "Лозенец". Разписанието е синхронизирано с линии 4 и 5, за да се осигурят равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. "Цар Борис III" и ул. "Граф Игнатиев".
  • Модерни трамваи за линия 6: Трамвайна линия 6 ще се обслужва от нови, модерни, нископодови трамваи. Това ще осигури по-голям комфорт за пътниците, особено в големите северни квартали.
  • По-чести курсове на линия 8: Интервалите на трамвай 8 към "Люлин" се намаляват, като през целия ден няма да надвишават 10 минути. Ще има и допълнителни курсове до по-късно вечерта.
  • Удължени маршрути на линии 3 и 27: Трамваите по линии 3 и 27 ще работят с удължен маршрут до гара София-Север. Така ще се възстанови удобната връзка между влаковете и трамвайния транспорт в тази част на града.

За още новини – слушай радио Веселина – най-добрият микс от песни!
 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация