Платена публикация: Топ 10 на най-модерните цветове за сезона 20 юни, 2023

Платена публикация: Топ 10 на най-модерните цветове за сезона

answear

Снимка: answear.bg

Искате свежа и пъстра визия за лятото? Този сезон модните дизайнери ни водят през цялата палитра, а някои от техните предпочитания за цветове са повече от интересни. Ето ги и тях.

Цветовете влияят върху настроенията и емоциите ни, особено дрехите и аксесоарите. Модните дизайнери са магьосници в изобретяването на нови и нови нюанси на познатите и по-редки цветове, когато създават новите си колекции. Отделно, личните предпочитания са фактор, който не може да бъде пренебрегнат. Неслучайно на всеки човек се е случвало да си купи дреха, само заради цвета й. Какви обаче са тенденциите за този сезон? Представяме ви 10 актуални цвята в модните колекции.

Ярко, свежо и модерно

10. Цветът “корал” е нежна симбиоза на оранжево и розово, с по-блед оттенък и много свежест. Това го прави перфектен за дълги летни рокли и поли или мъжки тенискии ризи на любимите ви марки, например Хуго. Кораловото ще подчертае тена ви, особено ако го комбинирате с бяла ленена дреха или аксесоар. Горни дрехи в коралово могат да се съчетаят с дънкови панталони за небрежен стилкрай басейна или на плажа. 

9. Ментовото зелено е много модерно не само за дрехи, но и за сандали и кецове. Нюансът създаваусещане за спокойствие и хармония. Той сесъчетава с много други цветове, особено с неутрални и пастелни. Ако търсите нещо по-забавно и смело, определено обърнете внимание на свежия нюанс “лайм”.

8. Това лято сребристото, което се свързва с минималистичен и футуристичен дизайн, отново ще накара дамите да се чувстват модерни. Металическите цветове са в тренда през цялата година, но сребърното е най-универсално, особено за кецове и сандали, вечерно облекло и аксесоари.

7. Жълтото е цветът на лятото, въздейства на креативността и създава положителни емоции. Вашите рокли, туники и панталони веднага ще се откроят, ако са обагрени в жълто, от най-бледите до най-наситените нюанси.  За да сте в крак с тенденциите, обърнете внимание на наситения нюанс “горчица”, който е перфектен и за вечерни забавления.

<p>answear</p>

answear

Снимка: answear

За любителите на класиката

6. Морско синьото е наситен и тъмен нюанс, който често е смятан за по-консервативен цвят. Идеален е за по-официални ризи, рокли или поли, защото се свързва с професионализма и увереността, както и за премиум мъжки тениски с яка, като например линиите на Lacoste на https://answear.bg/m/lacoste. В повечето колекции го виждаме като предпочитан избор за ленени ризи и панталони, дънкови рокли, ефирни ризи с геометрични или флорални мотиви.

5. Шоколадово кафяво- този земен и комфортен цвят е универсален за всеки сезон, включително за вашите бански, кожени сандали, мокасини или еспадрили. Кафявото създава спокойствие и деликатен лукс, особено в комбинация с кремаво, златно, сребристо или бордо.

4. Рубинено червено- този цвят говори сам за себе си. Страст, стил и дързост са посланията за околните. Баланса във визията си най-добре ще запазите в комбинация с черно за нощни забавления, бяло или кремаво за дневни градски разходки. За дамите - не пропускайте сандали с ток или на платформа.

Хитът на сезона

3. Тюркоазенотоще внесе тропическа свежест във вашата лятна визия. Този екзотичен цвят е великолепен избор за бански костюми, поли, туники или пък аксесоари, когато ви предстоят плажни купони или релакс край морето. Той отразява създава настроение навсякъде - не го пропускайте през лято 2023. Ако не сте носили тюркоазени дрехи или бижута досега, поправете тази грешка преди отпуската си.

2. Този цвят е навсякъде - люляковото,нюанс на лилавото, е грациозно, деликатно и стилно. Люлякът, както и т.нар. лавандулово, е подходящ както за дневна, така и за нощна визия. Предразполагащ към романтика и самочувствие, цветът е идеален за широки рокли, блузи или поли, за мъжки тениски и шорти, а най-добре през лятото се съчетава добре с бяло, сиво или тъмносиньо.

1. Вива магента - този ярък розово-оранжев нюанс е Цветът на 2023 на Pantone, а в модата навлиза, за да добави радост и оптимизъм в гардероба ви. Носете такава рокля или блуза с неутрални аксесоариили развихрете фантазията и експериментирайте със стила си. 

Бъдете цветни и изживейте лятото именно така - цветно, свежо и запомнящо се.

Хороскоп Виж всички

Нотификация