Книгите се завръщат на площад "Славейков" с фестивала „Да поЧетем“ 23 май, 2023

Книгите се завръщат на площад
Снимка: Агенция Imp-Act

За трета поредна година на празничния 24 май на площад Славейков в столицата ще се проведе фестивала „Да поЧетем“.

Програмата е подготвила по нещо за всеки, като още от сутринта самият площад ще осъмне с нова цветна празнична визия, аудиопроизведения, галерия от стихове, зона за четене и базар за книги. През целия ден от 11:00 до 20:30 часа артисти, автори, актьори, литературни ценители и изпълнители ще се качат на сцената с поредица от съвременни прояви, посветени на празника. Малки и големи ще могат да се включат в детска работилница, пешеходни обиколки, музеен тур, куиз, четения и срещи с автори, импро театър и рап концерт, всички те, вдъхновени от родното творчество и писменост. 

Снимка: Агенция Imp-Act

Организаторите на фестивала отправиха своето послание, изписвайки 85-метров надпис “Да поЧетем” по протежението на целия площад Славейков, за да поканят всички граждани на столицата да почетат най-българския празник или просто да дойдат на Славейков в празничния ден, за да послушат или почетат любима книга. 

Ежегодната инициатива за 24 май напомня за символичната връзка на площад Славейков с литературата и книгите и тази година става основно събитие в културния календар за празника на Столична община.

Хороскоп Виж всички

Нотификация