"Аватар 2" не се представя отлично в боксофиса 18 декември, 2022

Avatar

Снимка: БГНЕС

"Аватар 2" не се представя отлично, но прилично в боксофиса, за съжаление на режисьора Джеймс Камерън, който сам отказа да присъства на премиерата. По данни на Deadline филмът е събрал 53 млн. долара в деня на премиерата.

За справка, предишният празничен филм на Disney, "Spider-Man: No Way Home", събра 121,9 млн. долара в деня на премиерата, поставяйки рекорди като втория по големина боксофис за всички времена, следвайки само друг филм на Disney, "Avengers: Endgame". Джеймс Камерън направи публични коментари относно необходимостта " Avatar 2" да надмине тези филми, за да си възвърне парите. Макар че филмът може да продължи да събира значителна част от бюджета си обратно в чужбина, няма как да се знае какъв ефект ще има това върху планираните продължения.

Deadline също така бърза да отбележи, че филмите с огромни премиери често са обречени на рязък спад при следващите прожекции, като отбелязва, че "No Way Home" е спаднал с 68% през втория си уикенд, което означава, че "Avatar 2" все пак може да възвърне парите си, само че бавно в продължение на няколко уикенда. Все пак надминава своя предшественик, тъй като първата новаторска част от поредицата "Avatar" събра 27 млн. долара в деня на премиерата. Разбира се, това са 27 млн. долара от 2009 г., в кинопространство, което значително се различаваше от това, в което се намираме сега.

Визуалният спектакъл изглежда привлича публика, защото в много кина билетите са изчерпани, а в някои от тях са останали места само за среднощните прожекции. Може би част от вината за това е в продължителността на филма, която е повече от 3 часа, което ограничава възможностите на кината за многократни прожекции една след друга. В допълнение към тези данни повечето зрители искат да видят филма в първокласни формати, като Screen X, MX4D и PLF 3D, за да постигнат възможно най-високо качество на гледане.

" Аватар 2" може да се окаже поучителна история, не по-различна от "Икар". Дали Джеймс Камерън е летял твърде близо до слънцето, когато е решил да направи филм с напреднала технология, чието създаване е продължило 13 години? Само времето ще покаже. Филмът вече е на разположение в кината, ако успеете да се сдобиете с билет. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация