Родителите в Стара Загора заявяват и заплащат купони за храна по електронен път 19 декември, 2023

Родителите в Стара Загора заявяват и заплащат купони за храна по електронен път

Детска кухня, Стара Загора

Снимка: starazagora.bg

Потребителите на „Детска кухня“ в Стара Загора вече могат да заявяват и заплащат купони за храна по електронен път през платформата „Виртуална детска кухня“. Това съобщават на официалния сайт на местната администрация. 

Новата услуга дава възможност родителите да заявят за детето си една порция за деня на стойност 1 лев и втора порция на стойност 3,50 лева, както и да изберат пункта, от който ще получат храната си за съответния ден. В момента пилотно има възможност и за използване на платформата и на хартиените купони. Това ще бъде възможно до последния работен ден на 2023 година, поясняват още от Общината.

За новите абонати на услугата „Детска кухня“ е необходима регистрация в платформата и в седемдневен срок да представят необходимите документи за активиране на достъпа за онлайн заявки. В Детска кухня - Стара Загора се приготвя храна, предназначена за обедно хранене по предварително изготвени месечни менюта, за деца на възраст от 10 месеца до 3 години, които се отглеждат в домашни условия. Предлага се и диетично меню за деца, алергични към млечни продукти и глутен.

Това е поредната нова онлайн услуга, която Община Стара Загора въвежда. Възможност за онлайн запазване на дата и час за сключване на граждански брак беше стартирана през май тази година. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация