Ямбол посреща Коледа с уникална 14-метрова комета с триизмерна звезда 08 декември, 2022

Ямбол посреща Коледа с уникална 14-метрова комета с триизмерна звезда
Снимка: Община Ямбол

Светлините на 10-метровата кавказка ела в Ямбол и украсата в централната градска част светнаха снощи с пищно лазарно шоу. 

Светеща 14-метрова комета, с шестметрова триизмерна звезда, която е единствена по рода си в България, допълва празничната украса на града. Сред новите елементи са и 12-метрови цифри за Новата 2023 година, както и светеща пейка. Миналата година към украсата бяха добавени светещи петметрова коледна топка и триметров снежен човек. Празничната украса на Ямбол допълват и трите светещи фонтана в река Тунджа.

Община Ямбол пусна в продажба коледните картички от благотворителната кампания „Подай ръка, спаси живот“. Те могат да се закупят на цена от два лева в търговски обекти в града, в Културно-информационния център „Безистен“, в сградата на общинската администрация и нейните изнесените офиси в кварталите. В основата на традиционната кампания е конкурсът за детска рисунка на тема „Коледа“, като детските творби се отпечатват на коледни картички.

В тазгодишния конкурс се включиха близо 800 участници. Журито отличи 83 деца, от които 68 получиха диплом. Всички номинирани творби  са включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболския Безистен до 9 декември. 

Снимка: Община Ямбол

Благотворителната инициатива от деца за деца се провежда в Ямбол от 15 години насам, като до момента са събрани над 250 хил. лева  за лечение на деца и младежи.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация