От Нюрнберг до Будапеща: най-добрите коледни базари в Европа 09 ноември, 2023

От Нюрнберг до Будапеща: най-добрите коледни базари в Европа
Снимка: unsplash.com

Коледният базар е традиционна европейска традиция, която датира от Средновековието. Тези базари се провеждат всяка година през декември и предлагат разнообразни стоки, като ръчно изработени сувенири, коледни украшения, традиционни храни и напитки.

Европа е дом на някои от най-големите, красиви и посещавани коледни базари в света. 

Ето някои от най-популярните:

1. Коледен базар в Нюрнберг, Германия

Коледният базар в Нюрнберг е един от най-старите и най-известните коледни базари в Европа. Той се провежда от 1393 г. и е дом на повече от 250 сергии, които предлагат разнообразие от стоки. Базарът е известен със своите традиционни немски ястия, като шницели, нюрнбергски колбаси и глинени коледни играчки.

2. Коледен базар в Виена, Австрия

Коледният базар във Виена е един от най-красивите коледни базари в Европа. Той се провежда на площада пред двореца Хофбург и е украсен с хиляди светлини и елхи. Базарът предлага разнообразие от стоки, включително ръчно изработени сувенири, коледни украшения и традиционни австрийски ястия.

3. Коледен базар в Берлин, Германия

Коледният базар в Берлин е един от най-големите коледни базари в Европа. Той се провежда на площад Александърплац и е дом на повече от 300 сергии. Базарът предлага разнообразие от стоки, включително ръчно изработени сувенири, коледни украшения и традиционни германски ястия.

4. Коледен базар в Дрезден, Германия

Коледният базар в Дрезден е един от най-романтичните коледни базари в Европа. Той се провежда на площад Фрайерштрасе и е известен със своята „Светлина на мира“, която е грандиозна рождественска елха, украсена с повече от 4500 светлини. Базарът предлага разнообразие от стоки, включително ръчно изработени сувенири, коледни украшения и традиционни немски ястия.

5. Коледен базар в Будапеща, Унгария

Коледният базар в Будапеща е един от най-оживените коледни базари в Европа. Той се провежда на площад Ваци и е дом на повече от 200 сергии. Базарът предлага разнообразие от стоки, включително ръчно изработени сувенири, коледни украшения и традиционни унгарски ястия.

Тези коледни базари са чудесен начин да се насладите на духа на Коледа в Европа. 

Те предлагат разнообразие от стоки, традиционни ястия и колоритна атмосфера, която ще ви накара да се почувствате като в приказка.

Хороскоп Виж всички

Нотификация