Ива и Велислава разказват приказка в „С кончето“ 25 ноември, 2022

Ива и Велислава разказват приказка в „С кончето“
Снимка: Христо Стефанов

Ива и Велислава Костадинови представиха новия си проект „С кончето“. Талантливите изпълнителки на Diapason Records залагат на българска народна песен от пиринския край, чието оригинално заглавие е “Прошетах се с кончето”.

„Знаем я от малки и причината да я поместим в нашия репертоар и с такава интерпретация е, че в нея историята наподобява красива приказва от детството“, споделиха Ива и Велислава.

Внучките на иконата на фолклора Гуна Иванова смятат, че начинът, по който са я пресъздали кореспондира много точно с текста на песента. Най-важното за Ива и Велислава Костадинови винаги е било да отправят определено послание със всеки свой проект. 

За аранжимента и интерпретацията отново се е погрижил изцяло Светлин Къслев. Видеото към „С кончето“  е реализирано от режисьора Павлин Иванов – Bashmotion, с когото те работиха и по видеото на „Догодина“.

Във видеото взимат участие Дорина Пунчева и Цветан Апостолов, които са танцьори и актьори с много сериозна биография и множество постижения. Както и професионалните ездачи - Александър Герджиков и Йоана Вампорова.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация