„Следи“ на Веси Бонева ни връща към ценностите и народните традиции 28 април, 2023

„Следи“ на Веси Бонева ни връща към ценностите и народните традиции
Снимка: Боян Христов

Най-новата песен на Веси Бонева„Следи“, е с участието на фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови. 

"Следи“ ни потапя в интересна история, свързана със завръщане към българското културно наследство и традиции. Двете сестри Ива и Велислава вдъхновиха и заредиха енергията на песента с гласовете си и българска натурална красота.

Музиката е дело на Светлин Къслев и Веси Бонева, съчетавайки елементи от българския фолклор с модерен подход. Текстът е написан от Веси Бонева Светлин Къслев, Ива Костадинова, Александър Корабов- Бате Са. Аранжиментът е на  Светлин Къслев. 

Видеото е реализирано от Buddubbaz Tape Company, като този път в режисурата участие взима и Веси Бонева, заедно със Стефан Маринов.

Във видеото участват и част от танцьорите от “Майсторите на танца”, като този път се включват със силно актьорско присъствие. Те пресъздават българската традиционна “седянка”, която е олицитворявала събирането на младите хора, които са били готови за женитба.

Много специално участие във видеоклипа на “Следи” заема един от “Гласовете на България” - Калоян Николов. Изявявайки своите актьорски, а не певчески способности, той представя връзката - “Моста” между новото и старото, преплетени в сюжета на завръщане към ценностите и стойностни културни същности на идното поколение.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация