Мистериозният Банкси рисува в Украйна 13 ноември, 2022

Мистериозният Банкси рисува в Украйна
Снимка: Instagram/banksy

Мистериозният уличен художник Банкси създаде графити в село Бородянка близо до Киев. Той публикува в профила си в Инстаграм снимки на творба върху разрушена къща и надпис "Бородянка, Украйна". 

Обикновено публикуването на творба от световноизвестния уличен художник в Инстаграм се възприема като признаване на авторство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy)

На стената на разрушена сграда край украинската столица Банкси изобразява гимнастичка, балансираща на ръцете си върху парче бетон. Британският артист не коментира посещението си в Украйна. 

По-рано, през март, анонимен собственик продаде произведение на Банкси на търг за 106 000 долара, като обеща да изпрати приходите за хуманитарна помощ за Украйна. Банкси не е първата знаменитост, която посещава Украйна от началото на руската инвазия. Анджелина Джоли, Джесика Частейн, Шон Пен, Бен Стилър и други известни личности вече посетиха Украйна тази година.

Самоличността на Банкси остава неизвестна. Той е художник на графити от Бристъл, Англия. Името, рождената му дата и родното му място не са напълно ясни, защото самият Банкси предпочита да бъде анонимен. Негови графити има най-вече в Лондон, но и навсякъде по света. Творбите му, често на социална тема или за лицемерието на властите, са много популярни. На търгове цената им достига милиони долари.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация