Разград празнува с Панаира на киселото мляко 28 юли, 2022

Разград празнува с Панаира на киселото мляко
social Снимка: facebook/razgrad

20-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти ще се проведе в Разград от днес до 30 юли.

Над 100 шатри и щандове ще изпълнят централните улици. На тях ще бъде представена продукция на производители на мляко и млечни продукти, занаятчии, производители на мед и пчелни продукти, читалища от региона, както и четири щанда с благотворителни каузи. 

РАЗГРАД ДАВА 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗА ИНВИТРО

Гости от три континента ще опитат вкуса на прочутото капанско кисело мляко.

От най-далеч идва мексиканската фолклорна група „Алианца“. Танците от девет мексикански региона се изпълняват под музикален съпровод от мариачи. 

На сцената на площад „Момина чешма“(Ларго) ще излязат и изпълнителите от фолклорна  група „Елхориа“- една от най-добрите танцови формации в Египет.

Грузия се представя с два ансамбъла - „Абджари“ от столицата Тбилиси и „Арсиани“ от Батуми.

Официалното откриване на Панаира е насрочено за 17:30 ч. днес пред Общинския културен център. От 19:00 ч. на площад „Независимост“ е изборът на „Кралица на Панаира на киселото мляко“.

Предвидени са детската работилница, детски пленер по рисуване и традиционното забавно състезание-щафета „Да правим таратор, а не терор“. Ще има и дефиле на фолклорните състави и демонстрации на клубовете по танци и състави за автентичен фолклор.

Тридневният празник завършва с фойерверки и илюминации след вечерния концерт на 30 юли.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация