Вижте новите цени на градския транспорт в София 28 юни, 2022

Вижте новите цени на градския транспорт в София
social Снимка: БГНЕС

На заседание на 21 юли се очаква да бъде приета новата тарифна политика на билетите в София.
Наредбата предвижда Билет 30+, на стойност от 1,60лв., позволяващ прекачвания в рамките на 30 минути за всички видове обществен транспорт, като след изтичане на предвиденото време пътниците ще могат да пътуват до крайната спирка на вида обществен транспорт, в който са се качили по време на тези 30 минути.

Билет 60+ на стойност 2,20 лв., в рамките на 60 минути гражданите ще могат да пътуват с този билет във всички видове обществен транспорт, като при таксуване в 29-та минута след първото таксуване, пътниците ще могат да завършат пътуването си до желана спирка по тази линия.

Билетът за еднократно пътуване на хартиен носител, закупен от шофьора ще бъде на стойност от 2,00 лв. От есента се предвижда и въвеждането на нощен транспорт.

Цената на дневна карта се запазва от сумата 4,00 лв. ,като има нова превозна карта за 24 часа - 6,00 лв.

Предвижда се също така тридневна карта за всички линии на стойност от 15 лв.

Годишната карта остава на цената от 365 лв., като се допълва възможността за трикратно разсрочване за заплащане на тази карта.

Месечната карта се запазва отново на стойност от 50 лв., като се предвижда въвеждането на преференциални карти за младежи до 26 г. на стойност от 25,00 лв месечно или 250 лв годишно.

Предвижда се и въвеждането на преференциални карти за родители, ползващи отпуск от 2 години за отглеждане на дете за цена от 10 лв. месечно.

Ученическа карта остава същата, като картата за студенти се намалява на 20 лв от 21,5 лв., а годишната за студенти ще бъде 200 лв.

Карта за пенсионери до 68 г. се предвижда да бъде с 1,50 лв. по-евтина, докато за останалите пенсионери тя ще бъде с 2 лв. по-скъпа, т.е. 10 лв.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация