Нова акция на „Пътна полиция“ 06 октомври, 2021

Нова акция на „Пътна полиция“
social Снимка: unsplash.com

В ход е специализирана полицейска операция, насочена към безопасността на пешеходците и на пътниците в превозните средства. Действията започнаха вчера и ще приключат на 11 октомври, съобщи на брифинг инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Контролиращите екипи ще бъдат разполагани в районите на детски градини, училища, детски площадки, паркове и градини, спортни зали, стадиони и други обекти, посещавани от деца, както и на местата с концентрация на ПТП и рискови участъци.

Ще се следи за правилното пресичане на пешеходците, както и за спазването на предимството им от страна на водачите. Специално внимание ще се обръща на ползваните от страна на пътниците обезопасителни системи, както и на обезопасяването при превозването на деца.

Освен това екипите ще контролират спазването на скоростните режими, недопускане на управление от неправоспособни водачи и такива, употребили алкохол и наркотични вещества.

Ще се следи и за недопускане спирането и паркирането на пешеходни пътеки и велоалеи, кръстовища, пред входовете на паркове, на спирките на превозните средства за обществен превоз на пътници, пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация