"Короната" обра наградите „Еми“ 20 септември, 2021

social Снимка: БТА

73-ата церемония по връчването на престижните американски награди „Еми“, еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Microsoft Theatre в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.

Водещият на церемонията Седрик ди Ентъртейнър, Ел Ел Кул Джи, Лил Дики и Рита Уилсън изпълниха най-големия хит на Биз Марки "Просто приятел" (Just a Friend) заедно с цялата зала звездни гости.

"Короната" на Netflix беше избран за най-добър драматичен сериал на годината.

Телевизионната поредица показва задълбочено и последователно живота на различни членове на съвременното британското кралско семейство.

Оливия Колман и Джош О'Конър грабнаха отличията за най-добра актриса и най-добър актьор за участието си в сериала. Джилиан Андерсън и Тобиас Мензийс печелят "Еми" за поддържащи женска и поддържаща мъжка роля в същия сериал. "Короната" беше отличена и за режисура и сценарий.

"Тед Ласо" спечели награда "Еми" за най-добър комедиен сериал.

Джийн Смарт и Джейсън Съдейкис получават "Еми" за главна женска и главна мъжка роля в комедиен сериал.

"Кралски гамбит" на платформата Нетфликс спечели "Еми" за най-добър лимитиран сериал.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Emmys / Television Academy (@televisionacad)

Кейт Уинслед получи награда за най-добра актриса в лимитиран сериал за участието си в сериала "Мер от Ийстаун". Юън Макгрегър бе обявен за най-добър актьор в лимитиран сериал за ролята си в сериала "Холстън", посветен на легендарния дизайнер от 70-те години Рой Холстън.

Хороскоп Виж всички

Нотификация