Екоинициативи в съботния ден 11 септември, 2021

Екоинициативи в съботния ден
social Снимка: pixabay.com

Софийският планински клуб организира есенно-лятно почистване на Витоша под мотото „Сливи за смет“. От 10:00 до 17:00 часа в четири пункта ще се събират боклуци и ще се раздават сливи. Те са в хижа „Алеко“, под Симеоновските езера, около чешмата „Белата вода“ над квартал Бояна и в квартал Бистрица, края на алеята Гаунка.

До детската площадка в парка при езерото в кв. "Дружба" Столичната община пък ще разкрие екопавилион. Той ще работи от 10:30 до 13:00 часа. Желаещите ще могат да научат повече за различни проекти на Столичната община за опазване на околната среда и въздуха. До екопавилиона ще бъдат разположени контейнери за дрехи и други изделия от текстил. Ще се събират и излезли от употреба малки електроуреди. За поощрение на най-активните са подготвени награди, а за най-малките е предвидена специална забавно-образователна програма. Ще има и среща с кучета от приюта на общинското предприятие "Екоравновесие".

Във Враца започва инициативата „Да изчистим заедно“. Целта е живеещите във всеки квартал да се включат в почистването на града. В рамките на кампанията срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, община Враца организира и почистване по райони. Почистването ще започне днес от жилищен комплекс „Младост“ и ще продължи по кварталите през следващите седмици. В акцията ще участват и служители на общината. Осигурени са ръкавици и необходими материали за премахване на отпадъците. Събраните боклуци ще бъдат извозени от общинското комунално предприятие БКС.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация