Откриха ловния сезон 12 август, 2023

Откриха ловния сезон

Ловен сезон

Снимка: БГНЕС

Днес откриха ловният сезон за пернат дивеч. Нормите за отстрел от един ловец, за един ловен излет са: пъдпъдък – до 15 броя; гривяк, гълъби, гургулица, гугутка – до 10 броя; горски бекас, обикновена бекасина – до 10 броя.

Сроковете за лов на дребен дивеч – бозайници, са от 1 октомври до 31 декември. Ловуването ще се извършва само с писмени разрешения, издадени от директорите на държавните ловностопански райони, специалистите по лова към юридическите лица, сключили договори за стопанисване и ползване на дивеча в дивечовъдните участъци и от председателя на съответната ловна дружина за предоставения й ловностопански район.

В разрешителното за ловуване се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя и участниците в лова при групов лов, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч.

Груповото ловуване и лов на мигриращ дивеч се извършва само през деня – един час преди изгрев и един час след залеза на слънцето.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация