Важно за пътуващите до Испания и Чехия 23 август, 2021

Важно за пътуващите до  Испания и Чехия
social Снимка: pxhere.com

От днес се въвеждат нови изисквания при влизане в Испания на всички български граждани. Те ще трябва да представят тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували.

Остава в сила и попълването на формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му. Децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.

От днес и Чехия въвежда нови условия за всички граждани, които пристигат от България. Те трябва да представят отрицателен PCR тест, направен най-много 72 часа преди пътуването. Изключение се допуска за преболедували или ваксинирани граждани, които могат да го докажат.

Пристигащите от България следва да попълнят предварително електронен формуляр на пътуващия и да го представят при поискване на граничния пункт.

При пътуване през Чешката република транзит с напускане на страната до 12 часа след влизането няма изискване за регистрация на пътника преди пътуването. Няма и изискване и за представяне на антигенен или PCR тест преди или след влизане в Чешката република.

Сред новите правила за пътуващите до Чехия е и изискване за самоизолация за гражданите, пристигащи от България, като между петия и четиринадесетия ден на пребиваване в страната те следва отново да си направят PCR тест.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация