Очаква ни по-хладна и дъждовна седмица 17 май, 2021

Очаква ни по-хладна и дъждовна седмица
social Снимка: pxhere.com

До обяд ще бъде предимно слънчево. След това, главно над Северозападна България, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°.

През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

Във вторник ще духа умерен, временно силен северозападен вятър и температурите в Северна България ще се понижат. Все още на места в Южна България и крайните източни райони ще има превалявания, в Родопите - придружени с гръмотевици, но ще са в процес на спиране.

В сряда денят ще започне със слънце, но още около обяд над западните райони, по-късно и над останалата част от страната на много места отново ще превали и прегърми. Захлаждането ще обхване и Южна България.

В четвъртък вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлуе още хладен въздух. Облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна и отново ще има превалявания, на места с гръмотевици. Дневните температури в много райони ще остават под 20°.

Хороскоп Виж всички

Нотификация