Очаква ни снежна и студена седмица 07 март, 2022

Очаква ни снежна и студена седмица
social Снимка: pxhere.com

Облачно ще е времето днес с превалявания от слаб сняг, в низините на Южна България - от дъжд. По-значителни валежи от сняг ще има в Рило-Родопската област, главно в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 2° и 7°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, през деня само на отделни места с превалявания от дъжд, сутринта в северните райони примесен със сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са 4-6°.
    
Над планините ще е облачно с превалявания от сняг, по-значителни след обяд в Рило-Родопската област. Ще духа до умерен северозападен вятър. Вятърът от последните дни, както и новата снежна покривка, са причина на повишена лавинна опасност.

Във вторник и сряда ще бъде предимно облачно. На места ще има валежи от сняг, ще са предимно слаби, но през първия ден в Родопската област все още ще са по-съществени като количество.

Ще продължи нахлуването на студен арктически въздух, с което температурите ще се понижават. Последните 2-3 дни от седмицата ще са особено мразовити с температури рано сутрин до минус 10 - минус 12 градуса в районите с разкъсване на облачността. През деня термометрите ще се колебаят около нулата.

Между 15 и 20 март дните ще са по-топли с дневни температури в някои райони на Западна и Централна България около и над 15 градуса. 

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация