Очаква ни студена и снежна седмица 10 януари, 2022

Очаква ни студена и снежна седмица
social Снимка: pxhere.com

Валежите ще обхванат цялата страна, вятърът ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите, дъждът в Северозападна България и по високите западни полета ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка.

Максималните температури ще са от 3° до 10 градуса по Черноморието.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1200 метра - от дъжд, в Западна Стара планина – на по-малка височина. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен изток-югоизточен вятър.

Във вторник застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната ще превалява сняг, но валежите ще отслабнат, през нощта срещу сряда и ще спрат. Ще остане ветровито. Температурите ще са почти без дневен ход, предимно между минус 1° и 4°.

В сряда само на отделни места все още ще има слаби валежи от сняг. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, температурите ще се понижат още; минималните ще са между минус 7° и минус 2°, а и дневните в много райони ще остават отрицателни.

В четвъртък вероятността за валежи е малка. Облачността ще се разкъса и ще намалее.

Сутринта ще е студено, минималните температури на места ще са до към минус 10°, минус 12°. През деня вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне затопляне.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация