За първи път Бургас празнува онлайн 06 декември, 2020

За първи път Бургас празнува онлайн
social Снимка: Община Бургас

Бургас ще отбележи празника на града – Никулден, с традиционните ритуали и събития, но при спазване на противоепидемичните мерки, като целта е да няма струпване на хора.

За първи път бургазлии ще празнуват не по традиционния начин по улиците и на площада, а онлайн.

Празничната онлайн програма на Никулден ще започне от сутринта с излъчване на Празничната литургия и освещаването на обредната никулденска трапеза. Всички събития ще се излъчват в реално време във ФБ страниците на Община Бургас и на кмета Димитър Николов. През целия ден там ще бъдат публикувани и видео посланията на известни бургазлии, както и на граждани. Онлайн ще бъдат обявени почетните граждани.

Спестените средства от липсата на масови прояви и концерти на Никулден, Коледа и Нова година ще бъдат преразпределени за закупуването на специализирана апаратура за лечение на Ковид-19, както и за защитни облекла и предпазни средства за медицинските заведения.

Над 3000 порции печена риба и рибена чорба ще бъдат доставени до социалните центрове и болниците за работещите на Никулден лекари, медицински сестри, обслужващ персонал, както и за пациентите.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация