Шумен и Ловеч празнуват днес 11 май, 2021

Шумен и Ловеч празнуват днес
social Снимка: Община Шумен

С богата празнична програма Шумен ще отбележи празника на града - 11 май.

Общината организира забавления за малки и големи с участието на любими анимационни герои в 17.30 часа в Градската градина. Организаторите канят всички момичета и момчета, които имат свои костюми на любими герои, също да ги облекат и да дойдат с тях на празненството. В игрите могат да се включат и техните родители. Подготвени са награди и грамоти за най-атрактивните участници.

От 20,00 часа на откритата сцена в парк "Студентски" започва празничният концерт за Деня на Шумен с участието на Миро и неговия бенд. В шоуто ще се включат и обичаните шуменски мажоретки от спортния клуб „Ритмик“, Freerun отбор „Layout“, танцьорите от формацията „Танцувалня“ и младата певица Симона Стефанова от ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. Вечерта ще завърши с празнична заря.

Ловеч също ще отбележи празника на града с много културни и спортни събития.

Акцент ще е 120-годишнината от написването на музиката към химна на българската просвета и култура "Върви, народе възродени". На 9 май 1901 г. в час по музика учителят от Ловеч Панайот Пипков написва на черната дъска музиката по стихове на Стоян Михайловски. Два дни по-късно, на 11 май, за пръв път песента е изпълнена в Ловеч като празничен химн за възхвала на делото на Кирил и Методий и на българската просвета.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация