
Какво да добавим в изварата? 07 октомври, 2020

Изварата е богата на протеини, мазнини, минерали, витамини, макро- и микроелементи. Но ползите от нея до голяма степен зависят от това с какво ще я комбинирате.
За хората над 50 години е препоръчително да ядат извара всеки ден по 100-150 грама сутрин. По принцип е по-добре възрастните да ядат извара сутрин, защото тя задържа течностите.
Изключение правят кърмещите майки, те също като децата по-добре да консумират извара вечер, защото тя осигурява протеини за растежа. В същото време специалната стойност на изварата зависи от добавките.
Изварата с билки и зелени подправки е продукт с по-висока хранителна стойност, тъй като към нея прибавяте хлорофил, фолиева киселина от билките и витамини. Комбинацията с плодове отново дава предимства за изварата.
Ако добавите пипер или сол, това ще доведе до задържане на излишни течности. Изварата се комбинира добре със заквасена сметана - това подобрява усвояването на мастноразтворимите витамини и калцият.
Особено вредно е да комбинирате изварата със сладко.
Хороскоп Виж всички
Прочети още


Как да спим правилно?

Хасково е готов за зимата
Новини

Робърт де Ниро ще получи почетна „Златна палма“ в Кан

Шумен празнува: Богата програма за 11 май с шествия, концерти и дрон-шоу

11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий

С грандиозен парад по "тюркоазен килим" започва седмицата на "Евровизия"

Внимание! Кърлежи!

Парад с ретро автомобили тръгва от Благоевград през Симитли до Разлог

Затруднен трафик по АМ „Тракия“ през уикенда заради ремонти в три области

Хладна и неустойчива седмица: Очакват ни променливо време, валежи и слънчеви часове

Дисни ще открие седмия си тематичен парк в Абу Даби

16 локации в Стария Пловдив посрещат "Дефиле Вино и гурме" 2025

В Разград раздават наградите от акцията „Бонбони за смет“
