
Какво да добавим в изварата? 07 октомври, 2020

Изварата е богата на протеини, мазнини, минерали, витамини, макро- и микроелементи. Но ползите от нея до голяма степен зависят от това с какво ще я комбинирате.
За хората над 50 години е препоръчително да ядат извара всеки ден по 100-150 грама сутрин. По принцип е по-добре възрастните да ядат извара сутрин, защото тя задържа течностите.
Изключение правят кърмещите майки, те също като децата по-добре да консумират извара вечер, защото тя осигурява протеини за растежа. В същото време специалната стойност на изварата зависи от добавките.
Изварата с билки и зелени подправки е продукт с по-висока хранителна стойност, тъй като към нея прибавяте хлорофил, фолиева киселина от билките и витамини. Комбинацията с плодове отново дава предимства за изварата.
Ако добавите пипер или сол, това ще доведе до задържане на излишни течности. Изварата се комбинира добре със заквасена сметана - това подобрява усвояването на мастноразтворимите витамини и калцият.
Особено вредно е да комбинирате изварата със сладко.
Хороскоп Виж всички
Прочети още


Как да спим правилно?

Хасково е готов за зимата
Новини

На 71 години почина легендарният Халид Бешлич

Папи Ханс върна слънцето в дъждовния ден с латино парчето - „Невинна“

"Аватар: Природата на водата" възроди интереса към поредицата преди третата част

Нова Загора празнува с изложба за археологическите находки в региона

Инвитро – наука, чудо и бъдеще

Сайтът kolkostruva.bg е с нова версия за събиране на цените на 101 продукта

Тейлър Суифт събра поп музиката с Бродуей и покори киното

Роксана се впусна в дует с млад изпълнител

Котка за домашен любимец - всичко, което трябва да знаем за отглеждането ѝ

София посреща финала на екоинициативата "Книги за смет"

Стара Загора отбелязва своя празник
