Хасково е готов за зимата 18 ноември, 2020

Хасково е готов за зимата
social Снимка: Община Хасково

Общинското предприятие разполага с 250 т. сол и 130 т. пясък за предстоящото снегопочистване. Нови 100 т. сол ще пристигнат в Хасково до седмици.

Извършен е основен ремонт на част от наличните машини, които ще почистват от сняг входно-изходните артерии на Хасково, булевардите „България“, „Съединение“, Раковски“, „Освобождение“, Централна градска част и пешеходните зони.

Днес заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев провери готовността на техниката и екипите, които ще работят за почистването на града.

Предприятието разполага с два специализирани Т150 за снегопочистване, три комбинирани за опесъчаване и снегопочистване машини, а за малките улици и Централна градска част е в наличност малогабаритен трактор с прикачено гребло.

Снегопочистващата фирма, с която община Хасково има договор, също е в готовност. Разполага с необходимите ресурси за почистване на пътищата.

Оборудвани за работа са над 30 снегорина и 3 опесъчаващи машини. Отговорност на фирмата е почистването на кварталите в Хасково, населените места от общината и общинските пътища.

Хороскоп Виж всички

Нотификация