
Какво не знаем за тиквите 31 октомври, 2022

Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в повечето западни супермаркети най-разпространени са тиквата "butternut squash" и тиквата "Хокайдо”.
Тиквите могат да бъдат разделени на три различни категории: Такива, които се използват заради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се използват за украса - поради горчивите си вещества те не са подходящи за готвене.
При ядливите тикви като Хокайдо можете да използвате и други компоненти освен пулпата. Опитайте например с панирани цветове, които е най-добре да наберете от собствената си тиквена градина. Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио.
Междувременно, освен за производство на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, опитайте да използвате тези, които са ви останали, след като приготвите следващата партида тиквена супа. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Хороскоп Виж всички
Новини

Голяма Богородица е. Имен ден имат 179 хиляди българи

Йоргос Мазонакис е приет в психиатрична клиника

С "Жена мечта" Меди каза НЕ на комерсионалното възприятие за красота

Индийският танцов стил одиси представят в четири български града

„Български пощи“ подготвят над 3000 служители за обмяна на левове в евро

Отменят празника на остров Света Анастасия заради бурно море

Любовен триъгълник разпалва страстите в „Материалисти“ от 15 август

"Тайната дъщеря" на Фреди Меркюри проговори за първи път

„Алфа Рисърч“: Почти 50% от българите подкрепят влизането на България в еврозоната

Деница Сачева предлага гъвкаво работно време за родители през лятната ваканция

Световният ден на донорството на органи: Почит към смелостта и човечността
