Какво не знаем за тиквите 31 октомври, 2022
Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в повечето западни супермаркети най-разпространени са тиквата "butternut squash" и тиквата "Хокайдо”.
Тиквите могат да бъдат разделени на три различни категории: Такива, които се използват заради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се използват за украса - поради горчивите си вещества те не са подходящи за готвене.
При ядливите тикви като Хокайдо можете да използвате и други компоненти освен пулпата. Опитайте например с панирани цветове, които е най-добре да наберете от собствената си тиквена градина. Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио.
Междувременно, освен за производство на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, опитайте да използвате тези, които са ви останали, след като приготвите следващата партида тиквена супа. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Хороскоп Виж всички
Новини
„Парасоциален“ е дума на годината според Речника на Кеймбридж
Софийският университет е сред първите 40 % на най-добрите в света
Стара Загора кани жителите да се включат в засаждането на 13 хиляди фиданки
Sofia Christmas Fest открива ледена пързалка върху фонтаните пред НДК
НОИ: Пенсионерите в чужбина подават годишна „декларация живот“
Повечето българи смятат, че преходът не е приключил и демокрацията не е истинска
Най-емблематичната поза на Фреди Меркюри бе увековечена със специална монета
Олимпийският огън ще премине от Неапол през Рим до Милано
Община Свищов отличи 32 деца за добри постъпки през годината
България влиза в топ 10 на страните с най-натоварен трафик в света
Цените на горивата у нас продължават възхода си въпреки отсрочката за „Лукойл“