
Какво не знаем за тиквите 31 октомври, 2022

Консумацията на тикви е на няколкостотин години, а в повечето западни супермаркети най-разпространени са тиквата "butternut squash" и тиквата "Хокайдо”.
Тиквите могат да бъдат разделени на три различни категории: Такива, които се използват заради вкусната им пулпа, като Хокайдо например; такива, от чиито семена се извлича тъмнозеленото тиквено масло; и сортове, които се използват за украса - поради горчивите си вещества те не са подходящи за готвене.
При ядливите тикви като Хокайдо можете да използвате и други компоненти освен пулпата. Опитайте например с панирани цветове, които е най-добре да наберете от собствената си тиквена градина. Можете да ги потопите в палачинково тесто и да ги изпържите в малко олио.
Междувременно, освен за производство на масло, от печените тиквени семки става чудесна закуска. Вместо да ги купувате в супермаркета, опитайте да използвате тези, които са ви останали, след като приготвите следващата партида тиквена супа. Докато ги печете в тиган, можете да добавите и някои подправки.
Хороскоп Виж всички
Новини

Папи Ханс отваря нова страница с предстоящия си албум „Слънце“

Симона Загорова празнува рожден ден с песен – подарък от баща й

"Ескейп стая на колела" срещу трафика на хора

Българите с рекорден скок в пътуванията: 19.4% ръст през август

Гърция въвежда първите строги ограничения за социални мрежи за деца в ЕС

Прогноза за времето през октомври в България

Селена Гомес и Бени Бланко се ожениха в компанията на Тейлър Суифт и Ед Шийрън

Балканската сватба на Гъмзата, Mascota и D-Trax с етно мотиви и афро бийт

"В ритъма на сърцето" - безплатни прегледи и инициативи в цялата страна

България с историческо сребро на световното по волейбол

Меди с поредна заявка за хит - "Браво на тебе"
