В Троян ще раздават храни и козунаци на възрастни хора 14 април, 2022

В Троян ще раздават храни и козунаци на възрастни хора
social Снимка: pxhere.com

В края на 2021 г. приключи традиционната за община Троян кампания „Подари на непознат“. Подкрепени бяха над 100 деца и семейства, хора с увреждания, потребители на социални услуги, а 123 дарители (граждани, училища и фирми) се включиха в подкрепа на нуждаещите се.

Освен материалната подкрепа, за хората в нужда беше важен и жестът на внимание. Това накара община Троян да стартира за първа година и Великденска благотворителна кампания.

До 20 април, включително, ще се събират хранителни продукти и козунаци в опаковка и в срок на годност, като даренията могат да се предоставят всеки работен ден в отдел „Социална и здравна политика“ на общинската администрация.

Раздаването ще се осъществи в периода от 21 до 23 април, като желаещите да се включат като доброволци в разнасянето на пакетите, могат да го заявят в срока на кампанията.

От Общината приканват деца и ученици от детските и учебните заведения да се включат в изработването на поздравителни картички с пожелания.

Така самотните възрастни хора в нужда ще бъдат зарадвани не само с хранителни продукти и козунаци, но и с жест на внимание в навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово.

Хороскоп Виж всички

Новини

Нотификация